BlogΟ Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Ο Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου και βρίσκεται στη βόρεια ακτογραμμή της Κρήτης σε απόσταση 60χλμ ανατολικά από το Ηράκλειο, 64χλμ δυτικά από την Σητεία και 28χλμ βόρεια από την Ιεράπετρα.

Η οικονομία της περιοχής βασίζεται στην καλλιέργεια ελιάς, στη μη σταβλισμένη κτηνοτροφία και κυρίως στον τουρισμό.

Αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο καθώς ξεχωρίζει για την μοναδική ομορφιά που του προσδίδει η μεγάλη λίμνη στο κέντρο της πόλης η οποία ενώνεται με το λιμάνι της, τα μικρά κολπάκια , οι αμμώδης παραλίες, τα τουριστικά μαγαζιά και τα ευπαρουσίαστα ξενοδοχεία  κατά μήκος όλης της ακτογραμμής της περιοχής.

Μέρος του κάλλους της κλέβουν τα μικρά χωριά που αγκαλιάζουν την πόλη και θυμίζουν με την παρουσία τους την παράδοση και την απλότητα της αγροτικής ζωής.

Από πάντα ο Άγιος Νικόλαος κέρδιζε το μονοπώλιο του τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς πέραν της φυσικής ομορφιάς, τους καλοκαιρινούς μήνες διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή, μεγάλη ποικιλία  τουριστικών δραστηριοτήτων (θαλάσσιων και ορεινών σπορ) καλύπτοντας κάθε ανάγκη, ενώ οι διαδρομές με τα καραβάκια από το λιμάνι της πόλης στις βραχονησίδες και σε παραλίες της Ελούντας (Σπιναλόγκα) αφήνουν τις καλύτερες αναμνήσεις σε κάθε επισκέπτη.

Τα τελευταία 30 χρόνια εδράζεται στη περιοχή η Ανώτατη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης προσελκύοντας μεγάλο αριθμό φοιτητών από όλη την Ελλάδα.


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια