BlogΤο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο πρόκειται για μία παραλιακή πόλη(27km) στη βόρια ακτογραμμή της Κρήτης, η οποία αποτελεί την πρωτεύουσα του νομού Ρεθύμνης και απέχει μόλις 60χλμ δυτικά του Ηρακλείου και 45χλμ ανατολικά των Χανίων.

Η ομορφιά αυτής της περιοχής ξεδιπλώνεται από τα σοκάκια της παλιάς πόλης και καταλήγει στις μεγάλες παραλίες της μέσα και έξω από την πόλη. Η οικονομία της στηρίζεται στον τουρισμό καθώς οι προσεγμένοι πλακόστρωτοι δρόμοι, τα δημόσια αξιοθέατα και πάρκα, τα μεγάλα ξενοδοχεία, ο φάρος του λιμανιού, οι μεγάλοι φοίνικες της παραλιακής, οι εκκλησίες, η αγορά και τα ταβερνάκια της παλιάς πόλης είναι μερικά από τα στοιχεία που την καθιστούν ως μια από τις πιο τουριστικές πόλεις της Κρήτης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βέβαια η εγκατάσταση της Φιλοσοφικής Σχολής και της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης  με πάνω από 10.500 και πλέον ενεργούς φοιτητές  καθιστούν την πόλη ιδιαίτερα ζωντανή και κατά την υπόλοιπη περίοδο του χρόνου.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων, πέραν των άλλων, το Ρέθυμνο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ετήσιο Καρναβάλι, καθώς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, προσεγγίζοντας κόσμο από κάθε σημείο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Όπως σε κάθε πόλη της Κρήτης, έτσι και το Ρέθυμνο πλαισιώνεται από μικρά παραδοσιακά χωριά, τα οποία φημίζονται για τη κρητική φιλοξενία, τα παραδοσιακά φαγητά και τα ντόπια προϊόντα, ενώ ιδιαίτερη αισθητική δίνει η φυσική τοπολογία της περιοχής.


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια